Asperges

Carine en Leo runnen samen het bedrijf. Ze hebben aspergevelden, voor de veiling en thuisverkoop. Daarnaast hebben ze nog een nieuw knolgewas nl Yacon en telen groenten voor conservenproducent Greenyeard.

Tijdens het aspergeseizoen hebben ze een aantal seizoensarbeiders in dienst. Ook de ouders van Carine helpen mee in dit drukke seizoen.

De asperges die de vorige dag gestoken werden, worden in de voormiddag gesorteerd, afgewogen en verpakt.

De klanten kunnen dan ook komen om de asperges rechtstreeks van het bedrijf te kopen.

Tegen de vooravond wordt de overige asperges door een transporteur opgehaald en naar de Mechelse  veiling gebracht.

 ’s Morgens worden de  asperges in Mechelen geveild onder het Flandria –label.

De Poolse medewerkers zijn ingeschakeld om de asperges op het veld te steken ,als de asperges thuis komen worden ze afgespoeld en gaan ze in grote  bakken in de koeling. De asperges moeten door en door koud zijn om nadien te kunnen verwerken. ’s Morgens worden de bakken uit het water getakeld en worden de asperges gesorteerd en verwerkt. De asperges worden gesorteerd qua dikte in 5 categorieën. Maar de dikte zegt niet alles. De kleur en de vorm spelen ook een belangrijke rol.  Na het sorteren worden de asperges afgewogen in bussels en samengebonden  of verpakt in schaaltjes. Daarna gaan ze  terug in de frigo.

Dit is in het kort het verloop. Als je een gedetailleerde uitleg wil en alles zelf wil zien op het bedrijf, kan je een rondleiding aanvragen.

rondleidingen

nieuws